КАК СЕ КОМПОЗИРА ЕДИН АРОМАТ?

Висококачественият аромат е като симфония. Ароматните композиции се състоят от три нотки: върхова, сърцева и базова, които се разгръщат една след друга, създавайки перфектна хармония:

ФАЗА 1 – ВЪРХОВА НОТКА
Върховата нотка е началото на аромата, първото впечатление, което усещаме веднага след нанасяне. Обикновено одобряваме или отхвърляме даден аромат незабавно. Във върховата нотка се използват най-летливите ароматни вещества. Когато тя почти се изпари, се развива сърцевата нотка.

ФАЗА 2 – СЪРЦЕВА / СРЕДНА / НОТКА
Сърцевата нотка е основната част от парфюма (характерът на аромата) и се усеща много по-дълго от върховата нотка.

ФАЗА 3 – БАЗОВА / ОСНОВНА / НОТКА

Базовата нотка е третата и последна фаза от аромата след върховата и сърцевата. Тя му придава дълбочина и трайност, хармонира с останалите нотки и се усеща в продължение на много часове.

Внимавайте за хармонията на ароматите: някои парфюми се предлагат и в комплект със съответстващ душ-гел и лосион за тяло. По този начин допълнително подсилвате ефекта на любимия си парфюм.

НАШИЯ СЪВЕТ: Най-подходящите места за нанасяне на парфюм са тези с най-добро кръвоснабдяване: шията, деколтето, вътрешната страна на китката, задколянната ямка и вратът. Кожата в тези зони е по-топла, така ароматът може да се освободи оптимално. Току-що измитата, все още влажна коса също е идеална за нанасяне на аромат. Но с нищо не трябва да се прекалява и това важи и за парфюма – нанасяйте го веднъж, максимум два пъти на ден.