Колкото и „невидимо” да е нашето обличане с аромат, все пак идва трудният момент – да го изберем. Не е така лесно да попитаме: „Как ми стои?” дори най-добрата си приятелка. В тази случай решаваща е не толкова модата, колкото парфюмът действително да изразява нашата същност. Всеки познава усещането, когато даден аромат ни прибавя увереност, усещане за богатство, радост, спокойствие или сила ... само като се напръскаме с него!

Именно това влияние ние предаваме и  на другите. Но все пак, за да успеем да изберем парфюм, ние можем да се съобразим с известни реалности, които не толкова ще ни ограничат, колкото ще ни посочат по-къс път към така желания успешен избор.

Изследователите са установили, че колкото и голямо изобилие от парфюми да срещнем в един магазин, ние можем да анализираме качествено само три. При това е добре да се напръскаме с тях на външната страна на китката и след време да проследим основната и остатъчната миризма, както и реалната трайност на аромата. Както подсказва тестът върху кожа, от нашето естество зависи не само доколко един парфюм ще е траен, а и как ще го „представим” пред другите.

Дали нашата външност влияе на избора на парфюм? Изненадващо е, но доста влияе. И това отново е свързано с кожата. Блондинките обикновено имат тънка, нежна и суха кожа. Тя не може добре да попие парфюма, и когато решат да използват ориенталски парфюм, силните аромати се излъчват към околните с прекомерно голяма сила. По-матовите или тъмни жени имат обикновено по-плътна и мазна кожа, затова телата им поемат такива парфюми по-добре и ги излъчват много умерено и за по-дълго време. А какво да кажат червенокосите? Тяхната нежна кожа понякога е несъвместима с аромати, в които преобладават „зелени” нотки.

За тези от нас, които не се доверяват на вътрешното си усещане, или предполагат, че прекалено много се влияят от модата, ще напомним, че самата ни възраст и положение в обществото /или положението, което желаем да имаме!/ могат добре да ни ориентират към определена група парфюми, сред които да изберем нашия.

Ако сте делова, но изискана личност:

Обикновено свързваме деловата дама със стилно облекло и добре подбрани аксесоари. В този смисъл, хубавият парфюм трябва да бъде също аксесоар, който да не отклони вниманието от главната цел на деловите ни срещи. Препоръчват се дискретни, чисти и ненатрапчиви аромати, най-често съдържащи комбинации от цветни нотки.

За дамите, които са в своите зрели години:

Зрелите жени често използват мощни и сладки аромати, където ориенталските нотки се преплитат с плодове или подправки. Това не е случайно, защото именно жени, които са опитали вкуса на живота и са внесли в него своите плодове, естествено съчетават у себе си много нюанси и голямо богатство от същности. Уханието на мед внася допълнителна дълбочина и топлота на такива аромати.

За активните жените спортен тип:

Умората по вас сякаш не личи. Вечно затичани от една задача към друга, ала все пак сте жена... Свежите аромати, съчетани с горски билки като мента или мащерка, ще Ви придадат очарованието на нимфа, изчезваща сред свежия вятър.

За тези, които се чувстват романтички:

Ароматите, които изразяват вашите усещания за живота и любовта, могат да бъдат най-разнообразни комбинации. В случая трябва смело да се доверите на интуицията и сетивата си, и да не правите компромис заради нещо „общоприето”. Така парфюмът, който изберете да ползвате, ще изглежда направен за специално вас.

За най-младите дами:

Цветните и плодово-цитрусовите аромати създават усещане за живот. Именно стремежът да откриват живота, да му се радват, са характерни за младите девойки. Тяхната младост, свежест и искреност почти винаги свързваме с цветята. В тази среда тежките и плътни аромати обикновено не са подходящи.


Благодарим, че отделихте от времето си за тази Блог статия. Подаряваме Ви Промо код: DENIMBLOG .
Използвайте го при финализиране на поръчката си и вземете -5% отстъпка при покупка